Les conclusions de l’estudi aporten resultats esperançadors pel que fa al tractament de l’esclerosi múltiple i d’altres patologies autoimmunes amb vacunes que inclouen ADN. L’objectiu de la investigació era conèixer els mecanismes pels quals les vacunes d’ADN causen una regulació immunològica en el model animal de l’esclerosi múltiple. Gràcies als resultats d’aquesta investigació es podran analitzar els efectes terapèutics que podria tenir una vacuna amb material genètic en la inflamació i els canvis degeneratius que pateixen els afectats d’esclerosi.

L’estudi s’ha realitzat mitjançant l’experimentació amb ratolins i, concretament, observant l’efecte de les vacunes d’ADN en el teixit del sistema nerviós central dels animals. Els resultats van demostrar que una de les vacunes que conté la proteïna MOG-ADN havia reduït els símptomes clínics i el dany en el teixit cerrebral associat a l’esclerosi.

Aquests resultats suggereixen per primera vegada que els efectes positius de les vacunes amb ADN en el model animal d’esclerosi múltiple no es limiten només a mecanismes antiinflamatoris, sinó que també poden ser eficaces com a mecanismes neuroprotectors.