A més de conferències, el congrés abordarà les tendències que han marcat la temporada, com la informació al núvol, els moneders electrònics o el paper de les ciutats intel·ligents. També es presentarà l’NFC Experience, que pretén facilitar les interaccions entre exhibidors, venedors i assistents a la fira. La Near Field Communication permet intercanviar informació i realitzar transaccions a través dels dispositius mòbils d’una forma sencilla i ràpida.

El responsable de marqueting de GSMA, Michael O’Hara, ha assegurat que aquesta nova tecnologia té nombrosos beneficis i que els assistents d’aquesta edició que tinguin dispositius mòbils compatibles amb l’NFC podran comprovar-ho personalment, ja que la podran aplicar des del moment d’accés a la fira fins a les negociacions amb minoristes.

A les instal·lacions de la fira hi haurà nombrosos punts tàctils NFC que permeten l’accés instantani a informació, com descàrregues de les sessions de conferències, informació de restaurants i atraccions turístiques de Barcelona. També s’instal·laran punts NFC estratègics a l’aeroport de Barcelona-el Prat, hotels, localitzacions turístiques, etc.

Els assistents amb terminals compatibles amb NFC són els telèfons amb Android 4 i superiors o amb el sistema operatiu Windows Phone 8.