Estar 24 hores despert no és fàcil, i encara menys quan s’està treballant sota la pressió del cronòmetre. Però aquest era el repte dels 30 equips de joves informàtics que han participat en la FinAppsParty, organitzada per CaixaBank amb el suport del centre tecnològic Eurecat. Van començar ahir amb tota l’empenta i la il·lusió del món, però al llarg de la nit les hores han començat a pesar sobre els informàtics i creadors. Al final de la marató, aquest migdia, cada equip ha presentat el seu projecte en públic. I finalment la valoració de l’experiència ha estat molt positiva per part de tots els que hi han participat.

A més del que han après i de tots els contactes que han guanyat, la millor aplicació rebrà un premi de 6.000 euros, la segona 3.000 i la tercera, un miler. El jurat, però, no es pronunciarà fins d’aquí a dues setmanes, en el marc de l’Eurecat Mobile Forum que tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre al CosmoCaixa. Segons el director de mòbils de CaixaBank, David Urbano, que és membre d’aquest jurat, “avaluarem, com hem fet altres anys, la innovació, la creativitat, el disseny del ‘wearable’ i la interacció de tot plegat amb el món financer i de les aplicacions mòbils”.

La cinquena edició de la FinAppsParty s’ha orientat cap a la Internet de les coses i tots els equips han desenvolupat aplicacions que es connecten a un dispositiu portàtil o objecte físic amb sensors per rebre’n les dades i processar-les. Per exemple, un dels equips ha fet una app amb la qual els clients de CaixaBank podrien saber si hi ha cua per ser atesos personalment a les oficines més properes. Uns altres han desenvolupant un sistema de reconeixement dels bitllets que permetria als bancs saber per on es mouen els diners en efectiu. L’Obra Social de CaixaBank també podria interessar-se pel lector per a cecs de productes en supermercats que ha desenvolupat un equip portuguès.