El projecte, que va començar a l’abril amb una hackató d’idees, ha escollit aquest dimecres la millor de les 10 aplicacions finalistes, d’entre 59 participants. La guanyadora ha estat Virtual Energy Advisor, que rebrà 8.000 euros, i competirà amb les altres apps premiades a Nova York, Dubai, Hèlsinki o Lió, en la Smart City Expo de Barcelona, que se celebrarà el proper novembre.

Les aplicacions que es presentaven havien d’estar relacionades amb la ciutat i tractar temàtiques com la mobilitat urbana, el turisme i el comerç, l’energia i la sostenibilitat o la ciutat col·laborativa.

Segons Carles Ferreiro, CEO d’AppCircus, aquest “és el projecte ‘smart city’ més important de l’any i és significatiu tant pel seu impacte a les ciutats com a tot el món”. Un dels aspectes destacats de la iniciativa és que, durant la seva fase inicial, ha permès als desenvolupadors “presentar idees i rebre una mentoria sostinguda durant més de quatre mesos, que ha donat suport al procés de creació” de les aplicacions, afirma Ferreiro. Segons el director d’Innovació de l’Ajuntament, Eduard Martín, l’objectiu és que Barcelona “utilitzi la tecnologia per aconseguir una ciutat més col·laborativa“.

Una altra de les premiades, com a concepte més innovador,  ha estat Glovo, un servei de missatgeria que trasllada productes a Barcelona i Madrid en menys d’una hora i per un preu fix de 5,5 € el trajecte. També s’ha presentat Celicity, una aplicació que reuneix restaurants i empreses que ofereixen productes sense gluten i es defineix com el “TripAdvisor dels celíacs”.

Una de les aplicacions que ha recorregut tot el procés, des de l’abril, i s’ha situat entre els finalistes és BCN Sunny. El projecte aposta per instal·lar plaques solars als terrats de Barcelona amb l’objectiu d’obtenir energia renovable, tenint en compte que a la ciutat hi ha una radiació solar molt alta i molts terrats plans.