Setmana del Llibre en Català
A l’av. de la Catedral

Tallers, teatre i moltes activitats familiars aquest cap de setmana a la Setmana del Llibre en Català a l’avinguda de la Catedral. Entre les moltes activitats destaquem per dissabte a la tarda el taller amb una il·lustradora del ‘Cavall Fort’ i ‘El Tatano’ i, per diumenge, a les 12,
l’espectacle Juguem amb les paraules.

‘La Llibreria dels herois’
Al Teatreneu

I al Teatreneu fan una obra dissabte que convida els petits de la casa a reflexionar sobre l’assetjament escolar, ‘La llibreria dels herois’. El protagonista és en Joan, un noi tímid i insegur que per fugir dels companys de classe que se’n riuen d’ell es refugia en una llibreria abandonada on llegeix contes, toca la guitarra i comparteix amistat amb un mussol, una rata i una mosca que han fet de la llibreria casa seva.

‘Xino-xano’
Diumenge, a la Sala Fènix

Situada al carrer de la Riereta, a prop de la rambla del Raval, la Sala Fènix proposa una rica programació teatral per a famílies. Els diumenges al matí d’aquest mes de setembre ens proposa, ‘Xino-Xano’, un espectacle per a la primera infància amb les aventures de la somiadora girafa Tuinga. Un espectacle per a nens i nenes fins als 3 anys.

Museu egipci
Segon i el quart dissabte de cada mes

El Museu Egipci de Barcelona ofereix, el segon i el quart dissabte de cada mes, diverses activitats adreçades a descobrir alguns dels misteris de l’Egipte dels faraons. Mòmies, sarcòfags i altres secrets dels antics egipcis. Adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys. Aquesta
activitat és exclusivament per als nens, els adults no acompanyen als participants durant el decurs de l’activitat.

‘La lluna en un pot’
Diumenge, al Sat!

Dins del clicle Remenuts al Sant Andreu Teatre, diumenge en sessió de matí i de tarda, la companyia La Petita Malumaluga estrena ‘La Lluna en un pot’, un espectacle amb música en directe, dansa, teatre i tecnologia dirigit a nens i nenes fins a 3 anys. Un espectacle diferent i arriscat en què la lluna fa un llarg camí en busca de la felicitat. L’aforament a la sala és limitat, ja que petis i grans seureu damunt l’escenari.

La Mercè 2019
Diferents espais de la ciutat

I des d’aquest cap de setmana ja podeu visitar les figures del Seguici Popular, que sortiran pels carrers de Barcelona durant la Mercè i que aquest any són exposades a l’Ajuntament. Pel que fa als gegants, els trobareu al Pati Manning, al costat del CCCB, amb la novetat d’en Normag, un gegant inclusiu amb discapacitat intel·lectual. Per conèixer de prop els dracs i les bèsties, heu d’anar a El Born Centre de Cultura i Memòria.

mercè 2019 programa

Parc del Laberint d’Horta
Cada dia

Si busqueu un lloc fresquet a la ciutat, el tenim. Es tracta del Parc del Laberint. A part que hi estareu a bona temperatura, veureu vegetació molt diversa i molta aigua, i podreu jugar en el magnífic laberint de xiprers. El Parc del Laberint és a la ronda de Dalt, més amunt del Velòdrom, i s’hi pot anar en transport públic. La parada de metro més a prop és la de Mundet.

Patinar sobre gel
Tot l’estiu, a l’Skating

Com que fa molta calor, us proposem una mica de fresca. Barcelona té una pista de patinatge sobre gel que funciona tot l’any, es tracta de l’Skating del carrer de Roger de Flor. S’hi pot anar a passar el matí o la tarda. A la mateixa pista podeu llogar els patins i els guants, tot i que des del ‘Catakrac’ us recomanen que els guants, si els porteu de casa millor, i això sí, no us oblideu de mitjons gruixuts.

Can Coll a Collserola
Diumenge, al matí

Si teniu ganes de fer una petita excursió, us proposem anar fins al centre d’educació ambiental Can Coll, a Collserola. Diumenge al matí podeu visitar la masia i també fer una visita guiada a la granja. Hi veureu la incubadora i els pollets, el tancat dels conills i el dels ànecs, i els corrals de la somera, la truja, la vaca i l’aviram. Cal inscriure’s el mateix dia al taulell d’informació, i preveure que les places són limitades.

Font Màgica de Montjuïc
De dimecres a diumenge

Si us agrada fer una mica de turista a la ciutat us proposem anar a veure la Font Màgica de Montjuïc. Si hi van els turistes, per què no hi podem anar nosaltres? Si no heu vist mai el seu funcionament val molt la pena veure com aigua, llum i música s’ajunten per convertir la famosa font en tot un espectacle. Hi podeu anar de dimecres a diumenge a dos quarts de 10 del vespre.

“Miralls, dins i fora de la realitat”
Al CosmoCaixa

Diuen els qui ja l’han vista que l’exposició “Miralls, dins i fora de la realitat” val molt la pena. Així que si no l’heu vista encara podeu aprofitar aquest cap de setmana per anar al CosmoCaixa. Es tracta d’una proposta per a totes les edats que combina les matemàtiques amb la manipulació de la llum i en què descobrireu com la realitat varia segons el lloc on es miri.

El tren de l’Oreneta
Diumenges i festius

Tots els diumenges i festius, al Parc del Castell de l’Oreneta, situat al peu de Collserola, podeu fer un passeig pujats en un tren de vapor. A més, al Parc hi ha una zona forestal amb àrea de pícnic i de jocs i una xarxa de camins per recorre-la tot gaudint del paisatge.

Santa Maria del Pi

Heu pujat mai en un campanar?  Si aneu a visitar la basílica de Santa Maria del Pi podeu pujar d’alt del campanar i observar unes boniques vistes de Barcelona. Us recomanem que abans d’anar-hi consulteu la disponibilitat i que us poseu sabates còmodes perquè ja sabeu que si la pujada és complicada, calceu-vos bé per la baixada.