‘Hip Hop Big!’
Diumenges al matí, fins al 9 de febrer, al Romea

La programació familiar del Teatre Romea, el Petit Romea, estrena l’any amb un conte de contes a ritme de hip-hop! Els protagonistes són dos dels personatges més populars de la literatura infantil, la Caputxeta Vermella i el Peter Pan, que un bon dia fugen de les seves respectives històries. ‘Hip Hop Big! La gran aventura de la Caputxeta Vermella i en Peter Pan’ és una faula sobre la infantesa i el que significa créixer, amb tots els seus avantatges i inconvenients. Diumenges, al Teatre Romea, per a nens i nenes a partir de 6 anys.

 
Concerts familiars
Caps de setmana, a L’Auditori

Dues són les propostes d’aquest cap de setmana a L’Auditori. Dissabte el concert familiar ‘Zoom. Dies de músic’, per a nens i nenes a partir de 5 anys. Els joves músics de la de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya s’enfronten al repte de tocar sense partitura mentre executen la coreografia dissenyada per Cesc Gelabert. I, diumenge, i per a nens i nenes d’un a cinc anys, concert ‘Sonets de joguina’, un viatge amb el so dels instruments i d’objectes i joguines sonores.

‘Baobab, un arbre, un bolet i un esquirol’
Al SAT fins al 19 de gener

La companyia La Pera Llimonera estrena aquest cap de setmana al Sant Andreu Teatre l’espectacle ‘Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol’, en què s’explica el drama de les guerres i dels refugiats amb el llenguatge del teatre i del clown. Un cant a la diversitat i a la solidaritat, una manera entretinguda i, sobretot, molt respectuosa d’introduir les nenes i els nens en una realitat molt propera. ‘Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol’, al SAT!, per a nens i nenes a partir de 4 anys.

‘Dibuixem sons’
Diumenge al matí, a la Fundació Miró

Art sonor? És l’exposició visitable de la la Fundació Joan Miró que aborda la presència del so a dibuixos, pintures, escultures i instal·lacions. Si la visiteu des de el Museu us proposen participar en el taller Dibuixem sons, en què podreu representar sobre el paper el soroll d’un motor, el d’un vidre quan es trenca o la sirena d’una ambulància. El taller tindrà lloc diumenge a les 11 del matí i va dirigit a nens i nenes de quatre a vuit anys.

‘Big Bang Cuc’
Fins al 26 de gener, al Tantarantana

Estrena aquest cap de setmana de ‘Big Bang Cuc’, al Tantarantana. Un espectacle plàstic de dansa i clown, sense text, dirigit a nens i nenes de tres a set anys. Just després de llevar-se i abans de rentar-se les dents, un científic es troba un cuc gegant entre una munió de curiosos al seu jardí. El cuc resulta ser un ésser extraterrestre i de la seva panxa en surt un ésser galàctic menut, entremaliat i savi que li fa la punyeta.. ‘Big Bang Cuc’, un espectacle que en acabar convida a pujar a l’escenari, al Tantarantana.

‘Sonets de joguina’
Diumenges, a L’Auditori

Dins dels concerts Familiars de L’Auditori avui us parlem del que hi ha dedicat a nens i nenes d’un a cinc anys. Es tracta de ‘Sonets de joguina’, un viatge amb el so dels clarinets, les flautes, les guitarres, el saxo, l’acordió, la melòdica… i un bon munt de teclats, percussions, objectes i joguines sonores que us transportaran en un univers musical ple de sensacions i sorpreses. Els concerts són els diumenges i us recomanem que consulteu el web de L’Auditori perquè hi ha dies que els concerts van acompanyats d’activitats addicionals.

‘Sabeu on és la sargantana?’
Diumenges, al Teatreneu

I si teniu petits a casa, fins a tres anys us recomanem molt l’espectacle, ‘Sabeu on és la sargantana?’, de La Cuca Viu, els diumenges al Tantarantana. La cuca de llum, la formiga, la rosa i altres bestioles del jardí s’aventuren a buscar la seva amiga sargantana, que s’ha perdut. La Cuca Viu presenta aquest espectacle de petit format on han musicat poemes de Joana Raspall dedicats als infants i que parlen dels animalons més petits del jardí. ‘Sabeu on és la sargantana?’, poemes musicats, diumenge al matí, al Teatreneu.

Circ Històric Ralluy
Al Port Vell, fins al 16 de febrer

Aquest Nadal, el Circ Raluy presenta un nou espectacle, ‘Un viatge en el temps’; ple de màgia, humor, piruetes i dansa amb artistes de tot el món i que sorprèn grans i petits. Més d’una hora i mitja de diversió en què l’única cosa que s’atura és el temps. El Circ Històric Raluy és al Port Vell fins al 16 de febrer.

Kinosaure
Als Cinemes Girona, fins al 2 de febrer

Kinosaure torna a Barcelona aquest diumenge amb noves propostes de cinema per a nens i nenes als Cinemes Girona, amb sessions matinals per als infants més  petitets (a partir de 2 anys!) i de tarda per als més grans. A les 12 h i a les 17 h.

‘Zas!’

Al Teatreneu, fins al 19 de gener

El Magic Pablo i el seu espectacle ‘ZAS!’ seran al Teatreneu de Gràcia fins al 19 de gener. L’obra explica la història d’un viatge per diversos llocs del món amb l’objectiu de trobar algú molt especial. Protagonitzat pel jove mag Pablo Barán, ‘ZAS!’ aposta per fusionar màgia i dansa en un format inèdit que destaca pel seu caràcter dinàmic i visual. L’espectacle disposa d’efectes visuals sorprenents i vestuaris ambientats en diferents cultures.

Patinar sobre gel a l’Skating

Com que fa molta calor, us proposem una mica de fresca. Barcelona té una pista de patinatge sobre gel que funciona tot l’any, es tracta de l’Skating del carrer de Roger de Flor. S’hi pot anar a passar el matí o la tarda. A la mateixa pista podeu llogar els patins i els guants, tot i que des del ‘Catakrac’ us recomanen que els guants, si els porteu de casa millor, i això sí, no us oblideu de mitjons gruixuts.

Font Màgica de Montjuïc
De dimecres a diumenge

La Font Màgica i les fonts de l’Eix Maria Cristina romandran apagades del 7 de gener al 4 de març a causa del manteniment anual. Durant aquest període, la Font Màgica restarà sense espectacle.

Si us agrada fer una mica de turista a la ciutat us proposem anar a veure la Font Màgica de Montjuïc. Si hi van els turistes, per què no hi podem anar nosaltres? Si no heu vist mai el seu funcionament val molt la pena veure com aigua, llum i música s’ajunten per convertir la famosa font en tot un espectacle. Hi podeu anar del 5 de març al 31 de març. Dijous, divendres i dissabtes de 20 a 21 h. Amb música i color:
20 h i 20.30 h.