El Pla de barris i la Comissió de Festes de la Trinitat Vella han impulsat la millora de les carrosses de la cavalcada de Reis de la Trinitat Vella. Es tracta d’una iniciativa que vol implicar els veïns en la tria del nou disseny entre tres propostes dissenyades per l’il·lustrador Dani Ruiz i amb l’assessorament del carrosser major de l’Ajuntament, José Menchero. El resultat es coneixerà durant el Carnaval del barri i servirà per construir les carrosses dels Reis del barri del pròxim any.

Les tres propostes s’han instal·lat en uns plafons al Centre Cívic Trinitat Vella, en què estaran fins al 12 de gener. Els veïns podran votar aquelles que més els agradin. Les opcions són: el disseny Sàhara, que presenta unes carrosses relacionades amb el desert; el projecte Cusco, que es basa en la transformació en carrossa d’un avió, una barca i una sabata; i el disseny Antàrtida, que consta de tres carrosses amb elements relacionats amb el gel. El resultat de les votacions es farà públic durant la celebració de Carnaval de la Trinitat Vella.

Una petició llargament reivindicada

Amb la iniciativa no es tracta només de renovar el disseny de les carrosses, també se n’adquiriran unes de noves perquè les actuals són velles i ja no poden circular. Edgar González, vocal de la Comissió de Festes de la Trinitat Vella, diu que fa temps que reclamen a l’Ajuntament el canvi dels vehicles: “Fa 20 anys que tenim aquestes. Estan obsoletes, ja no tan sols el disseny sinó els materials”, explica.