El Teatre Lliure prepara un homenatge per al compositor i pianista valencià Carles Santos. Un espectacle que portarà per nom ‘Un Santos (sense Santos)’ i que recordarà la seva figura. Santos va col·laborar amb multitud d’artistes i centres culturals, com el mateix Lliure. Per aquest motiu, li reten homenatge en aquest escenari.

Serà un sol espectacle, dissabte 13, coordinat i dirigit per Montse Colomé i Anna Llopart, amb col·laboració de diferents artistes, com Cesc Gelabert, Sol Picó o Àngels Margarit, entre molt d’altres, i que interpretaran fragments del compositor. Alguns d’aquests són ‘Ricardo  i Elena’ (TNC, 2003), ‘El fervor de la perseverança’ (Teatre Lliure, 2006) o ‘Maquinofòbia pianolera’ (L’Auditori, 2010).

Carles Santos, que va morir el 4 de desembre als 77 anys, a més de compositor i director musical, també va exercir altres disciplines artístiques, com la fotografia, el cinema, la literatura i l’escultura. Es va graduar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Obra olímpica i molts premis

Una de les peces musicals més difoses de Santos va ser la fanfara d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992, en què al final un mosaic humà va saludar el món amb la paraula “hola!”. El compositor també va posar música a l’espectacle de Comediants de clausura dels Jocs i també va crear la música dels Paralímpics.

Entre el seu palmarès, destaca el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura en la modalitat de composició, els Premis Nacionals de composició i teatre de Catalunya i el premi Ciutat de Barcelona a la projecció internacional. L’autor valencià també havia rebut la Creu de Sant Jordi i el Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València.