La Mulassa està de festa. I es notarà durant tot l’any. Celebra que fa 450 anys de la primera referència històrica de la figura. La Mulassa és una bèstia de foc amb quatre punts de pirotècnia a la boca. Se’n té constància des del 1568 i estava vinculada al gremi dels paraires. Va caure en l’oblit després que l’any 1771 se’n prohibís la pirotècnia.

Es va recuperar l’any 1988 i actualment la gestiona l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi des de La Casa dels Entremesos. La Mulassa és una bèstia de foc que participa en diversos correfocs de la ciutat. També forma part del Bestiari Històric de la Barcelona Vella i del Seguici Popular de Barcelona.

El Bestiari Històric de Barcelona

La Mulassa és una de les figures que formen part del bestiari històric popular. N’hi ha que representen animals reals i d’altres, d’imaginaris. Àligues, dracs, víbries, bous, lleons i tarasques són alguns éssers d’aquest univers tradicional. A Barcelona, la participació del bestiari és divers i el podem trobar en cercaviles, processons o correfocs. Quan no surten a passejar la seva majestuositat els podem visitar a La Casa dels Entremesos.  Alguns districtes o barris disposen d’una figura pròpia i específica de la zona.