L’humorista Antoni Asencio, conegut professionalment com a Toni Moog, va néixer al Raval el 1971. Fa gairebé 11 anys que de manera ininterrompuda presenta els seus espectacles a la Sala Pepe Rubianes, del Club Capitol, al Raval. Aquests dies presenta ‘Hollymoog’, en què, segons diu, la temàtica és una mica més blanca però amb la mateixa essència de sempre. Vol que el considerin com un humorista que intenta fer riure la gent.

No vol que el comparin amb Pepe Rubianes, però considera un honor que alguns el vegin com a digne successor de l’humorista galaicocatalà.

Toni Moog sap que molta gent el reconeix pels seus tatuatges i per la seva manera grollera d’expressar-se, però ell afirma que aquesta personalitat té molt a veure a ser un fill de barri, i en aquest cas, del barri del Raval.  L’humorista continua vinculat al Raval per feina i perquè pertany a una família que fa tres generacions que viu al barri. De fet, tal com explica en Toni, “els besavis, els avis, menys un, van viure al Raval. I a l’actualitat la meva mare hi continua vivint“.

El fet que tota la família pràcticament fos del Raval té, però, algunes coses dolentes, afirma en to humorístic. “Té el seu punt trist, no? Perquè clar, quan jo anava al col·legi, quan arribava l’estiu, tots els nens: ‘Jo me’n vaig al poble de la meva mare’, ‘Jo me’n vaig al poble…’. ‘I tu?’ Doncs jo no tinc poble. Soc del Raval, però Raval, Raval.”

“Notari” dels canvis al Raval

El Raval que Toni Moog recorda de la seva infantesa el transporta a la idea de poble. “Recordo el Raval com un petit poble. Una ciutat petiteta. Totes les persianes que vas pel carrer i veus tancades, totes els locals estaven oberts i eren botigues. Estava la botiga de la carn de cavall, la merceria, la polleria…. i ara això ha canviat.”

La imatge actual del barri, però, és ben diferent. A més de la gent que hi viu, segons en Toni, també ha canviat molt l’activitat econòmica. “Durant el dia per exemple és supercosmopolita perquè veus aquesta barreja, però a la nit la barreja segueix sent però és totalment diferent. A la nit hi ha gent que surt per prendre alguna cosa pels locals que hi ha per aquí, però al mateix temps a la nit ja canvia, a la nit surt al carrer la gent que a ningú no li agrada.”

Per l’humorista, haver nascut i crescut al Raval és una lliçó de vida que trasllada als escenaris. Ser de barri, segons en Toni, “t’avesa. El fet de ser de barri et fa com… és una metàfora una mica bastant radical, però és com el que ha estat a la presó, és un paio que surt de la presó i diu: ‘Tu a mi no em vacil·les.’”.