Avui aprenen a fer-se el seu propi plató per ser meteoròlegs. Utilitzen la tècnica del croma, que permet sobreposar una imatge a un fons d’un sol color. Sergi Cárceles, meteoròleg i geògraf “Amb quatre eines que es poden aconseguir a qualsevol casa, amb una mica d’espai i sobretot paciència, qualsevol pot fer un mapa del temps bastant en condicions i semblant a un estudi de televisió.” Josep Llopart, participant “«Ho provaré perquè sempre m’havia semblat molt interessant això de que es pogués fer una explicació amb un fondo que no existeix i després poder-ho sumar.”» Aquest taller forma part de la Setmana del Medi Ambient, que comença avui al centre cívic de Can Deu. L’exposició “Material sensible” és una altra de les propostes d’aquest cicle. Es tracta d’una mostra artística que reutilitza objectes en desús a través de la tècnica del gravat. Teresa Asensio, col·lectiu TPK “Hi ha vegades que reciclem coses per no malmetre el medi ambient, busquem els materials més adients i reciclar coses, investigar, imaginar...” Stand UP La setmana es tancarà amb la presentació d’aquest hort comunitari. En total seran una quinzena d’activitats que pretenen sensibilitzar de manera lúdica sobre la importància de cuidar el medi ambient. Us ho ha explicat des del centre cívic de Can Deu, Queralt Gómez. Imatge: Anna Feliu

Durant la Setmana del Medi Ambient, al centre cívic de Can Deu s’organitzen sortides, tallers, exposicions i una festa per a tota la família a la plaça de la Concòrdia. En total, són una quinzena d’activitats entre el 2 i el 12 de juny per conscienciar els veïns de la importància del respecte envers la nostra natura.

El taller per aprendre a utilitzar la tècnica del croma -utilitzat pels meteoròlegs de la televisió- és la primera de les activitats que es fan al centre cívic de Can Deu en motiu de la Setmana del Medi Ambient. Aquests dies al centre també es pot veure l’exposició artística “Material sensible”, que reutilitza objectes en desús a través de la tècnica del gravat, i la mostra de decoració amb materials reciclats de l’Atelier Aiiko.

Durant aquests 10 dies, s’han organitzat sortides i visites al barri i en altres espais, una jornada d’activitats familiars a la plaça de la Concòrdia i una festa per presentar l’hort comunitari que hi ha al terrat del centre cívic. En total, seran una quinzena d’activitats que pretenen sensibilitzar de manera lúdica sobre la importància de cuidar el medi ambient.