Des que són parella lingüísitica, la Liana i la Míriam han recorregut tota la ciutat. Això sí, sempre parlant en català. Míriam Peral i Liana Aguiar, voluntària i aprenent “Vam anar al Cosmocaixa, a un partit del Barça, a una exposició de fotografies. Si una de les dues s'assabenta d'alguna activitat, doncs li deia a l'altra i així anem fent.” Tot va començar el 2013 quan el Consorci per la Normalització Lingüística les va posar en contacte a través del programa Voluntariat per la llengua perquè la Liana, que és brasilera, perfeccionés el seu català. Míriam Peral i Liana Aguiar, voluntària i aprenent “Jo m'havia apuntat a voluntariat perquè feia català i buscava una parella per practicar. I em van presentar a la Míriam el 2013 i vam començar i fins avui seguim fent trobades, ja coneix a tota la meva família i jo a la seva.” “Jo treballava a la plaça Catalunya i òbvimanent a la plaça Catalunya se sent poc parlar català. I llavors vaig pensar què faig, de quina manera puc contribuir a potenciar el català. I llavors em vaig apuntar.” Ara costa trobar una fotografia dels últims anys en què no surtin una al costat de l'altra. El casament i l'aniversari de la Liana o l'últim viatge a Tenerife. Des del Consorci, asseguren que són una parella d'èxit. Marcel Pellejà, Voluntariat per la llengia CNLP (CPNL?) Barcelona “El cas de la Liana i la Míriam és extraordinari. No és el normal, però passa cada cop més. I estem molt contents. Quan hi ha una parella d'aquestes característiques, és una parella reexida.” Elles, tot i que el català de la Liana ja és prou bo, pensen continuar veient-se.

Segons el Marcel Pellejà, responsable del programa de Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Barcelona, “l’objectiu és que la gent es trobi i parli català en un ambient distès, diferent al d’una classe de llengua”. Afegeix que  casos com el de la Liana i la Míriam no són els més comuns, ni l’objectiu del programa però, per als organitzadors, és una satisfacció. La Liana i la Míriam han passejat per tota la ciutat, en especial, pel barri de les Corts, ja que en un inici pertanyien a aquest centre del consorci. Només en aquest districte, hi ha 200 persones voluntàries i 200 aprenents.

El programa Voluntariat per la llengua està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística.  A tot Catalunya, a través dels  diferents consorcis, es creen 10.000 parelles l’any i des del començament del programa, el 2003, s’han fet 120.000 parelles.