Tot i que les portades dels discos sempre han estat un element fonamental per a la imatge dels músics, la feina dels fotògrafs que les han creades sol ser poc coneguda. Aquest és l’objectiu de l’exposició “Total records. Vinils i fotografia”: mostrar, a través dels vinils, el treball de fotògrafs famosos o desconeguts.

Produïda pel festival Les Rencontres de la Photographie i comissariada per Antoine de Beaupré, Serge Vincendet i Sam Stourdzé, la mostra itinerant es presenta a Barcelona després d’haver passat per Arles, Zuric i Berlín.

Segons Antoine de Beaupré, un dels comissaris, gairebé tots els fotògrafs, cèlebres o poc coneguts han fet portades de vinils; algunes per encàrrec, d’altres per vincles personals amb els músics. Per això, la primera feina va ser la recerca de tots els fotògrafs i trobar-ne les obres. En les seves paraules, “el camí per entendre l’exposició és el de la fotografia, la música és present, però en un segon pla”.

És així com es poden veure obres de Robert Frank i els Rolling Stones, Bernd & Hilla Becher i Kraftwerk, Weegee i George Michael, Helmut Newton i INXS, Herb Ritts i Madonna, Annie Leibovitz i Cindy Lauper, Nobuyoshi Araki i Björk, Jeff Wall i Iggy Pop, Anton Corbijn i U2, William Klein i Serge Gainsbourg, Jean-Paul Goude i Grace Jones, Irving Penn i Miles Davis, i Ryan McGinley i Sigur Ros.

L’exposició també presenta la col·lecció de Gladys Palmera, reconegut catàleg de la música cubana dels anys 40 al 60, i proposa, dins les activitats paral·leles, una sèrie de sessions de vinils en viu cada mes a partir del desembre.

“Total records”. Vinils i Fotografia” es podrà visitar a la fundació Foto Colectania fins a l’11 de març del 2018.