Les entitats esportives alerten que les Corts és el districte amb menys instal·lacions esportives. N’hi ha 24. Una de la mesures que s’estudia és construir un segon pis al pavelló de L’illa, però caldria tancar-lo durant dos anys. També han convocat la primera Taula d’Esports de les Corts, que es reunirà trimestralment.

Al districte de les Corts hi falten equipaments esportius. En total hi ha 24 instal·lacions per practicar esport, d’aquestes només tres són pistes poliesportives que, a més, no sempre reuneixen les condicions per poder competir. «Al final tot es fa molt petit. Any rere any comporta problemàtiques entre les entitats per un problema endèmic i estructural al districte que és la manca d’instal·lacions esportives.», comenta David Escrivà, del Club Joventut les Corts.

El Districte de les Corts comparteix la diagnosi que fan les entitats esportives i, tot i que considera que és un problema compartit amb el conjunt de la ciutat, assegura que ja hi estan buscant solucions. D’entrada, han convocat les entitats a participar a una Taula d’Esports que preveuen es reunirà trimestralment i en què s’abordarà tant la problemàtica de la manca d’instal·lacions com les estratègies per promocionar l’esport al districte.

De moment, també han començat a fer algunes millores a l’Espai Esportiu Municipal Arístides Maillol, on aquest estiu s’ha millorat la gespa del camp de futbol i l’estiu que ve es preveu construir-hi quatre vestuaris nous que se sumaran als que ja hi ha. A més, s’està estudiant convertir l’aparcament provisional de la Bederrida en un espai esportiu d’us lliure.

S’estudia fer un segon pis al pavelló de L’illa

Al pavelló esportiu de L’illa s’està acabant la renovació de la il·luminació i la instal·lació d’un elevador que faci accessibles tots els espais de l’equipament. En aquest espai, però, es preveu fer-hi una renovació molt més ambiciosa: construir-hi un segon pis on hi hagi una altra pista esportiva. El govern del districte assegura que ja s’han fet els estudis que en garanteixen la viabilitat i que estan disposats a fer-ho. Aquesta obra, però, comportarà tancar la instal·lació durant dos anys i per això volen pactar amb les entitats que l’utilitzen com fer-ho. De moment, encara no hi ha calendari.

En canvi, sí que hi havia calendari i pressupost per cobrir les pistes del Centre Esportiu Municipal les Corts durant el 2017. Aquesta obra, però, ha topat amb incompatibilitats jurídiques que s’està estudiant com resoldre-les. De fet, poder disposar de més espais coberts és una de les reclamacions de les entitats esportives del districte, ja que quan fa mal temps, han de buscar emplaçaments nous o anul·lar  els entrenaments o les competicions.