Un grup de set activistes de l’Aliança contra la Pobresa Energètica s’han encarat amb els màxims responsables de Gas Natural. Ho han fet durant un seminari sobre la pobresa energètica organitzat per la companyia. La plataforma els acusa d’hipocresia per organitzar la conferència, mentre “tallen el subministrament a les famílies”. Els representants de l’APE han sortit de la sala sense incidents, i ja fora del Palau de la Música han mostrat unes pancartes reivindicatives.

Ha estat la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, María Campuzano, qui s’ha aixecat enmig dels parlaments per adreçar-se al conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca. Li ha retret que Gas Natural no hagi admès la “seva responsabilitat” per la mort d’una dona a Reus a qui s’havia tallat el subministrament, ara fa un any. Campuzano també li ha demanat que pagui els 500.000 euros que la Generalitat els ha imposat com a sanció i li ha demanat que compleixi la Llei 24/2015 i no talli el subministrament a les famílies en situació de vulnerabilitat. Després d’uns minuts, un altre grup d’activistes de l’APE també s’han aixecat i han mostrat pancartes reivindicatives. Al cap de poca estona han sortit de la sala.

 

Ja fora del Palau de la Música, un grup d’una vintena de representants de l’Aliança contra la Pobresa Energètica s’han concentrat per denunciar la “doble moral” de Gas Natural. Han criticat que organitzin un seminari sobre la pobresa energètica mentre “tallen el gas a les famílies i no compleixen la llei”. Allà, han denunciat també que Gas Natural posi “bastons a les rodes” a la justícia recorrent els contenciosos de la Generalitat i l’Ajuntament per no aplicar la Llei 24/2015.