Els veïns adverteixen que el mercat immobiliari a la Vila Olímpica està saturat a causa del turisme i que, a més, les particularitats del barri fan necessari habitatge públic, sobretot per a joves i gent gran. Actualment és inexistent. Expliquen que la Vila Olímpica es va crear fa 25 anys i té unes característiques demogràfiques especials. Per això, proposen a l’Ajuntament que inclogui pisos protegits en els projectes urbanístics que ha de desenvolupar imminentment.

L’associació de veïns de la Vila Olímpica reclama que es reservin espais per construir habitatge de protecció oficial per a joves o pisos tutelats per a gent gran abans que l’especulació urbanística incentivada pel turisme acabi amb les poques opcions que encara queden al barri. Dues de les possibles ubicacions que proposen són el recinte de la presó de dones Wad-Ras, que ha de tancar en un període màxim de vuit anys, i l’illa de cases situada entre els carrers d’Àvila, Doctor Trueta, Badajoz i l’avinguda d’Icària, afectada pel pla urbanístic del 22@.

La Vila Olímpica es va crear ara fa 25 anys i es va començar a poblar poc després que finalitzessin els jocs del 92. Moltes de les famílies amb nens petits que van anar a viure a la zona  s’han convertit en joves i persones grans. Segons els veïns, aquest fet, juntament amb la pressió turística, fan especialment necessària la construcció d’habitatge protegit en un barri on no n’hi ha encara.