Al setembre de 2014, el Centre Aragonès de Sarrià va rebre una denúncia de la veïna del pis contigu, que es queixava del soroll provinent del bar i la terrassa, que segons ella obria fins a les 3 de la matinada, i que li estava causant molèsties. L’habitació d’aquesta veïna està just al costat de la terrassa del local. Els dos espais donen a un pati interior d’illa. L’Ajuntament, després de fer una inspecció, va ordenar que es tanqués el local el juliol del 2015.

Poc després, els socis van decidir invertir 22.000 euros per insonoritzar el local. Les obres van concloure l’agost passat i des de llavors esperen que la veïna denunciant els deixi accedir al seu pis per fer l’última sonometria que els permeti aconseguir la llicència d’obertura. “Hem insonoritzat la paret del bar contigua al pis de la veïna, hem posat tapetes a les cadires i hem instal·lat un limitador de soroll a l’extractor que tenim a la cuina. Hem fet tot el que se’ns ha demanat. Fa vuit mesos que anem darrere de la veïna perquè això se solucioni i al final tens la sensació que ella no vol. Nosaltres li hem causat el problema, sí, però volem resoldre’l”, es queixa Ana Santamaría, membre de la junta de socis del Centre Aragonès. “No hi ha cap raó per la qual una persona que posa una denúncia per soroll, després es negui a que entrem per comprovar si hem resolt el problema”, defensa el president del centre, Mauro Rodrigo.

Com que la denunciant no respon, els socis d’aquesta entitat li han enviat dos burofaxos demanant-li permís per accedir. A l’últim plenari, l’Ajuntament es va comprometre a intentar fer de mitjancer amb aquesta veïna. “Entenem que és el consistori el que ha d’intercedir. Nosaltres no la podem obligar”, apunta Santamaría. betevé ha intentat contactar amb la veïna denunciant sense èxit.

Mentrestant, els responsables del centre lamenten que estan perdent ingressos. Santamaría explica que els socis, que han fet aportacions voluntàries per pagar les obres, s’inquieten perquè les instal·lacions encara no funcionen. Per això, Rodrigo lamenta que “aquesta veïna ens està perjudicant una barbaritat, perquè els socis se’n van a altres llocs”.

El Centre Aragonès de Sarrià, que ara compta amb 340 socis, té 80 anys d’història, es va constituir al setembre de 1929 amb 48 membres. L’edifici actual es va construir fa 34 anys i fins ara, diuen al centre, mai havien tingut cap problema amb els veïns.