El projecte, que rep el nom de Menjadors de justícia alimentària, pretén informar els infants sobre què mengen, per què uns aliments i no uns altres, i els expliquen també que en cada època de l’any es mengen unes verdures i fruites diferents.

Aquesta jornada està destinada al personal de cuina de menjadors escolars, amb la idea que agafin l’hàbit de treballar amb productes ecològics, de proximitat i sobretot de temporada. I que aprenguin les tècniques i temps de cocció d’alguns ingredients que a vegades no resulten fàcils de cuinar per a grans col·lectius, com l’arròs integral o el mill, un cereal molt oblidat que estan intentant recuperar.

En la part teòrica del curs, que van fer fa unes setmanes tant monitors com cuiners, es va posar èmfasi en la importància que la gent valori la part educativa dels menjadors escolars, que no són un simple servei de dinar. També va posar l’accent en temes com la nutrició i l’alimentació ecològica i de proximitat.

Aquesta iniciativa de menjadors de Justícia Alimentària ha estat possible gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona. El projecte va més enllà d’aquesta formació, tindrà una durada de dos anys i també vol incidir tant en els monitors i cuiners, com en les AMPA i les empreses que gestionen els menjadors escolars, amb sessions divulgatives.

Després d’aquesta primera prova pilot amb Gràcia i Sants-Montjuïc, la idea és fer-ho extensiu a tota la ciutat.