L’Ajuntament ha iniciat aquest mes de novembre les obres per construir unes escales al carrer de Perafita, a Ciutat Meridiana. L’objectiu és millorar la connexió a la part alta del barri i donar resposta a una antiga demanda veïnal. Els usuaris, però, creuen que les escales no solucionaran els problemes de la gent gran i amb mobilitat reduïda per superar el desnivell. Per ells, la millor opció seria construir unes escales mecàniques.

És un veïnat envellit que, per accedir als seus habitatges, ara han de fer servir l’autobús o pujar i baixar pendents i escales antigues massa costerudes.  Les obres, amb un pressupost de 155.000 euros, faciliten també l’accés a l’Escola d’Adults de Ciutat Meridiana, situada en una de les cotes més altes del barri. Està previst que les escales noves s’acabin al gener de l’any vinent.

Ni gent gran, ni amb mobilitat reduïda, ni amb la compra o cotxets

Tot i la millora que suposen, les escales no convencen els veïns de la part alta del barri perquè els obligarà a pujar a peu. Els veïns afirmen que les obres no resoldran els problemes de connectivitat per a les persones grans o de mobilitat reduïda. Argumenten, a més, que unes escales tradicionals no permetran tampoc pujar i baixar amb els carros de la compra o els cotxets del nens. Els veïns afirmen que molts hauran de continuar fent servir l’autobús i les pendents per accedir a la part alta del barri.