L’Ajuntament farà marxa enrere i recuperarà la parada del pla de les Madres de la Plaza de Mayo i la de la seu del districte. Ho farà després d’estudiar les queixes que han rebut per part dels veïns, especialment de la gent gran de Can Peguera i el Turó de la Peira. El compromís municipal és reinstaurar les parades a principis d’any.

L’entrada en funcionament d’una nova tanda de línies de bus ortogonal ha tornat a generar polèmica per la reubicació i supressió de parades. En el cas de Nou Barris, els veïns ja van queixar-se per l’eliminació de dues parades properes a la seu del districte: una al pla de les Madres de la Plaza de Mayo  i una altra, en sentit contrari, al passeig de Verdun.

Les queixes veïnals van alterar l’ordre del dia del consell plenari de Nou Barris d’aquest dimarts i van obrir la sessió abans de tractar els punts previstos. Dos portaveus veïnals van exposar els perjudicis que havia ocasionat aquest canvi al veïnat, sobretot a la gent gran i a les persones dels barris de Can Peguera i el Turó de la Peira, que ara han de caminar més i han de salvar cert desnivell del carrer del Doctor Pi i Molist per arribar a casa o a serveis essencials ubicats a la seu del districte, com la Seguretat Social, l’Oficina de l’Habitatge o l’OAC.

Després de sentir les queixes, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va anunciar que es rectificarà i les dues parades es recuperaran. “Em sap greu les molèsties que us hagin pogut ocasionar aquests canvis en aquests mesos, intentarem que el canvi es faci al més aviat possible, i que com a molt tard a principis d’any estigui resolt”, va afirmar Sanz. La regidora no va concretar quan es tornaran a restituir les parades, però va afirmar que ara s’inicien els tràmits per fer-ho possible.