L’antiga Bòbila Carmen, a tocar de la ronda de Dalt, és un dels pocs vestigis que queden del passat industrial de la Teixonera. Per això, tant l’Ajuntament com les associacions de la zona treballen per preservar aquest patrimoni. El consistori està renegociant l’acord de cessió de l’activitat a 25 anys a què s’havia arribat amb l’antic propietari per poder-lo reformar i obrir-lo al barri com a local per a les entitats al més aviat possible.

La Bòbila Carmen és el darrer vestigi del passat industrial de la Teixonera i els veïns i entitats volen preservar-la i recuperar-la per al barri. D’aquesta fàbrica, situada a la plaça d’Adolf Marsillach, en van sortir la majoria de totxos amb què s’han construït les cases de la Teixonera o, per exemple, l’Hospital Vall d’Hebron.

Lluís Cairell, de l’AV Teixonera, adverteix que l’edifici està molt deteriorat i que s’hauria d’actuar amb celeritat. Per això ara el districte d’Horta-Guinardó vol revisar l‘acord de cessió de l’activitat a 25 anys a què s’havia arribat amb l’antic propietari per poder avançar en la rehabilitació, que té un cost previst de dos milions d’euros.

Els veïns volen que l’edifici es remodeli conservant-ne el major nombre d’elements possible, sobretot el forn que hi ha a la planta baixa. També proposen que s’aprofitin els 600 metres quadrats de la planta de dalt per a les associacions del barri i que els baixos siguin un espai on poder fer exposicions i activitats.