Fa mig any que es van acabar les obres del pàrquing de Menéndez y Pelayo, però els treballs per enjardinar la part superior i  urbanitzar el carrer de Maignon, a tocar dels futurs jardins, encara no han començat. Els veïns del carrer de Mossèn Batlle, on hi ha una seixantena d’habitatges que donen a l’espai, asseguren que les obres havien de començar aquest mes de maig, però creuen que es tornaran a endarrerir. Segons Pasqual Gámez, que és veí d’aquest carrer , l’Ajuntament els ha culpat de l’endarreriment en l’execució perquè diuen que els canvis que estan demanant no els permeten avançar. Gámez, però, considera que “no és cert, perquè nosaltres des del començament hem dit el que volíem que es modifiqués d’aquest projecte”.

Els qui viuen a la zona remarquen que abans els Jardins de Menéndez y Pelayo eren un espai amb diverses plataformes, que donaven lloc a moltes zones d’estada, però que ara, com que cal adaptar-los a la superfície del pàrquing que s’hi ha fet, serà gairebé tot en pendent, amb unes rampes en ziga-zaga que els creuaran. A la part més plana, al carrer de Maignon, estan previstes pistes de petanca, una zona d’esbarjo per a gossos i un espai de jocs per a joves. Amb aquest projecte sobre la taula, els veïns reclamen que hi hagi més lloc per a la ciutadania en general, amb més espais d’esbarjo per a tothom. En aquest sentit, proposen que a la zona del carrer de Maignon es redueixi el nombre de petanques projectades, de set a quatre.

Una altra reivindicació és que els accessos als jardins no siguin a tocar dels habitatges, ja que tal com estan previstos quedaran al mateix nivell que els veïns de les primeres plantes. Per això demanen que hi hagi una distància de vuit metres des de les finques que els asseguri intimitat.

Pel que fa al tancament dels jardins a les nits, els veïns de Mossèn Batlle asseguren que ho havien pactat amb l’Ajuntament anterior, però que l’Administració actual no hi està d’acord. El districte de Gràcia va fer una enquesta no vinculant entre veïns del barri de la Salut per conèixer-ne l’opinió, però tot i que va guanyar en vots el sí al tancament, diuen que de moment no tenen pensant tancar-los. La intenció és deixar-ho tot preparat només per si es donés la necessitat de col·locar-hi unes portes.

Tot i que els veïns han estat rebent negatives a aquestes qüestions, asseguren que tornaran a portar-les a la pròxima reunió amb l’Administració, a finals de mes.