Durant dos mesos els alumnes de 3r de primària l’Escola Dr. Ferran i Clua han après com funciona el cicle de l’aigua i els tres estats en què es pot presentar. Per aprofundir en la teoria, han realitzat diferents experiments al laboratori del centre, entre els quals n’hi ha un per poder netejar-la: amb dues ampolles, un cordill i unes indicacions han pogut comprovar com l’aigua bruta es filtra a través del cordill i passa d’una ampolla a l’altra ja neta. Ara exposaran al congrés les conclusions a les quals han arribat i ho faran en anglès, la llengua en què fan l’assignatura.

Les escoles participants poden tractar el tema de “L’aigua és vida” des del punt de vista que ho vulguin i per fer-ho, els professors que preparen els alumnes per al congrés han rebut una formació específica. Gemma Casals, mestra de ciències de l’Escola Dr. Ferran i Clua i especialista en anglès del cicle superior, assegura que la participació dels nens i nenes és una experiència molt positiva, ja que a banda de ciència aprenen a parlar i expressar-se en públic.

El Congrés de Ciència és una iniciativa adreçada al alumnes d’infantil i primària dels districtes de l’Eixample, Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Es tracta d’una trobada que té per objectiu potenciar i difondre iniciatives de recerca i investigació. Enguany hi participen 1.050 nens i nenes de 25 escoles diferents.