En un racó de la instal·lació esportiva de la Vall d’Hebron es poden veure unes peces grans de formigó que pertanyen als vestidors construïts per als Jocs Olímpics del 1992. L’edifici es va desmuntar el 2008 per les obres de prolongació de la Línia 5 del metro. Ara una de les arquitectes que va fer el projecte reclama que es reconstrueixi tal com es va acordar.

Els arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós van fer el projecte de construcció dels vestidors per a les proves de tir amb arc dels Jocs Olímpics del 1992, una instal·lació que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona aquell mateix any.

L’equipament es va continuar utilitzant fins al 2008, quan, amb motiu de les obres de prolongació de la Línia 5 del metro, la Generalitat va decidir desmuntar-lo amb el compromís d’assumir el cost de la reconstrucció posterior.

Compromís oblidat

Actualment, però, s’estan construint uns nous vestidors a la zona i sembla que per ara no es preveu el projecte de reconstrucció de l’antiga instal·lació, segons Infraestructures de la Generalitat, per raons pressupostàries.

L’arquitecta Carme Pinós assegura que es tracta d’una obra molt reconeguda en àmbit internacional i que no mereix que es trobi en aquesta situació. Des de l’Ajuntament es vol impulsar de nou la reconstrucció i arribar a un acord entre les tres parts perquè en un futur proper es pugui executar l’obra.