Els fets van tenir lloc el 29 d’agost, passades les 10 de la nit, quan la víctima, que és musulmana i que estava embarassada de 40 setmanes, passejava juntament amb el marit i els fills pel carrer de la Princesa, a Ciutat Vella. Segons relata el fiscal, els dos acusats, “moguts per la profunda animadversió a les creences religioses i al seu origen marroquí”, van increpar la família amb expressions humiliants i vexatòries com “putos musulmanes, qué estáis haciendo aquí, idos al desierto”, “moros de mierda”, “llevas una bolsa de basura”, en referència al nicab que duia la dona.

Seguidament, segons la versió del ministeri públic, el seu marit els va demanar explicacions per les ofenses i un d’ells el va empènyer. Això va fer que la dona intervingués per defensar el seu company i en aquell moment l’altre acusat, veient que estava embarassada, va donar-li una puntada de peu al ventre, cosa que li va causar un fort dolor que va obligar-la a seure a terra. Acte seguit, el seu marit també va rebre un cop de puny al nas.

Les ofenses contra la família musulmana, però, van allargar-se fins que va arribar una dotació de la Guàrdia Urbana. Llavors, un dels acusats va tornar a recriminar a la família el seu origen amb expressions com “los jueces le chupan el culo”, “son locos, ojalá le metan una bomba por el culo”, “me culparán y les cogeré más odio”, “la mujer, la de la cara tapada, la Batman”. Arran dels fets, la dona va ser atesa a urgències ginecològiques de l’Hospital del Mar, sense necessitat de mesures terapèutiques, tot i que va patir un estat d’ansietat per un hipotètic risc d’avortament, que no es va produir. El seu marit, en canvi, va patir una fissura de l’extrem distal i una ferida al nas, que va necessitar 25 dies per curar-se.

Per aquests fets, la fiscalia els acusa de dos delictes contra la integritat moral, un delicte lleu de lesions i un altre de maltractament sense causar lesió, i els demana dos anys i mig de presó. A més, també sol·licita que se’ls prohibeixi cap tipus de comunicació ni acostament a les dues víctimes en un radi inferior a 1.000 metres.

En l’escrit d’acusació, el fiscal vincula els dos acusats a moviments d’extrema dreta. De fet, explica que un d’ells ha participat en diferents esdeveniments neonazis, com ara concerts de grups d’ideologia feixista i neonazi.