Fa 18 anys que la festa anual del Camí Amic treu els nens i joves de l’Eixample a jugar al carrer per un dia. L’objectiu és que els infants se sentin segurs, s’apoderin de l’entorn i en facin ús. “Han de sentir-se partícips de la ciutat, que és seva i que ells mateixos poden transformar-la en un món millor, més habitable i més sostenible”, diu Marta Carballido, directora de l’Escola els Llorers.

Perquè els nens puguin gaudir del carrer, aquest any s’ha ampliat l’espai sense cotxes i s’ha tallat el trànsit del Consell de Cent, entre Viladomat i Comte d’Urgell. També ha augmentat el nombre de participants en sumar-s’hi els dos primers cursos de secundària dels instituts públics del barri. Xavier Riu, del Camí Amic, ha comptabilitzat uns 2.400 infants i joves -de quatre escoles i tres instituts- que han compartit l’espai públic. “Hem guanyat aquest espai als cotxes per jugar, per relacionar-se, i és una experiència molt educativa”, diu.

Els més joves també ho valoren així, com les alumnes de sisè de primària Aixa Arrébola i Aina Piñán, que expliquen que fan activitats en grup i això els fa més fàcil conèixer-se entre ells.

Les activitats del Camí Amic continuaran durant el cap de setmana amb xerrades, tallers i espais de jocs. Es tallarà Consell de Cent, entre Viladomat i Comte d’Urgell. Tot, amb la intenció de reclamar la pacificació dels carrers i més espais verds al barri.