Des de 1987 que els Jardins de la Torre de les Aigües es convertien en una platja durant els mesos d’estiu. L’Ajuntament ha anunciat que el recinte no es convertirà en zona de banys públics de juny a setembre. La causa del tancament ha estat la queixa reiterada d’una veïna pels sorolls que ocasionaven els centenars de banyistes que s’hi reunien.

Els Jardins de la Torre de les Aigües, situats al número 56 del carrer de Roger de Llúria, no tornaran a transformar-se en la Platja de l’Eixample. Cada estiu s’omplia de famílies amb nens que gaudien de la piscina, que tenia molt poca profunditat, i també de la sorra que acompanyava aquest recinte. L’espai ha estat funcionant 30 anys com a piscina durant l’època estival. El recinte era molt concorregut i obria tot el dia. Durant el 2016 hi van passar 52.000 usuaris en 77 dies. Els matins s’omplia d’uns 330 banyistes de mitjana, i molts eren públic infantil provinents de casals. En canvi, la xifra era menor a la tarda, amb 280 banyistes de mitjana.

Platja Torre de les Aigües

El soroll, la causa del tancament

Segons fonts municipals, una veïna es va queixar de l’elevat soroll que arribava a casa seva procedent de la zona de banys. El consistori va enviar-hi els tècnics per fer les mesures sonomètriques a l’habitatge afectat. Finalment, van concloure que se superaven els decibels que permet la normativa i que, per tant, els jardins no podien tornar a funcionar com a piscina. L’Ajuntament anuncia en el web municipal que la platja no s’obrirà al públic aquest 2018.