Acabat el Mobile World Congress, ha estat el torn dels operaris, que han començat a desmuntar els estands de la Fira de Barcelona, al recinte de Gran Via. Es reaprofita quasi bé tot. Fins a cinc dies s’estarà buidant l’espai que han ocupat els congressistes. Es tracta d’una edició que ha tancat amb més èxit que mai. Hi ha taules, cadires, butaques, parament de la llar, làmpades, cortines, mantes, i fins i tot gespa i plantes que seran reutilitzats.

Què es fa amb els objectes del MWC?

L’Ajuntament de Barcelona té quatre magatzems on aniran a parar tots els materials amb els quals han conviscut els congressistes. Enguany les càmeres de betevé han pogut enregistrar la nau del carrer de Navarra, al barri de la Bordeta. Després de passar uns dies en aquests locals -l’Ajuntament de l’Hospitalet també en té un- tot el que s’ha recollit es distribuirà cap a diferents entitats, ja siguin socials o culturals. Per exemple, la Fundació Formació i Treball que s’encarrega de la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social, i que ha destinat 24 persones al desmuntatge de la fira.

reciclatge material mobile world congress

 

Les festes de Gràcia reaprofitaran material del MWC

El material de construcció que es va reciclar l’any passat ja va acabar convertint-se en els guarniments de les festes de Sants. Enguany s’ha decidit que molts dels elements que s’han reaprofitat serviran per decorar els carrers de la festa major de Gràcia.

El 2017 es van reciclar 32,5 tones

Aquesta iniciativa va engegar-se l’any 2016 i va ser GSMA qui va impulsar-la. En la primera edició que es va fer el reciclatge es van recollir sis tones de material de construcció i tres tones de mobles. En la segona edició, l’any 2017, es van disparar les dades. Es van recollir 19,3 tones de material de construcció (fustes i moquetes, entre d’altres), i 13,2 tones de mobles. En total, 32,5 tones de tot tipus d’objectes. El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha assenyalat que l’any que ve s’incrementaran aquesta xifra. Colom ha explicat que estudien ampliar aquesta mesura de reciclatge a d’altres esdeveniments, encara que no n’ha destacat cap. “Els hotels de gamma alta tenen la pràctica de recuperar materials per a la rehabilitació o la reutilització”, ha dit Colom. El regidor ha afegit que els districtes també recopilen materials en desús per donar-los a altres entitats perquè li donin una segona vida.