El vent ha bufat fort aquesta nit de dijous i matinada de divendres a Barcelona i ho ha continuat fent fins a mig matí. Els barris on la ventada s’ha deixat notar més són els de Vila Olímpica, Gràcia i la Verneda on s’han assolit ratxes màximes de prop d’entre 80 i 90 km/h. A les zones de l’Eixample i a Sants s’ha arribat als 79 km/h; al Raval, 75 km/h, i a l’Observatori Fabra, 73 km/h.

vent-moto-caiguda-020318

Entre les 5:30 i les 13:00, els Bombers han fet 54 sortides per incidències causades del vent, com caiguda de tendals o branques a la via pública. Per aquest motiu l’Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per ventades en fase d’alerta que ha desactivat al migdia per la millora de les condicions meteorològiques. El SEM ha atès una persona que ha resultat ferida lleu per l’impacte d’un tendal a la Ronda de Sant Antoni.

 

A primera hora Protecció Civil havia rebut 208 trucades, 25 de les quals a Barcelona, i el telèfon d’emergències 112 n’ha rebut 372, 69 de les quals de barcelonins. Protecció Civil ha demanat prudència a la carretera, sobretot en els desplaçaments en cotxe a la feina i a les entrades a les escoles. També es recomana retirar testos i objectes de balcons, terrats i façanes que puguin caure al carrer. En cas d’haver-se de moure per la carretera, els vehicles més pesants com camions, autocars i caravanes han de reduir la velocitat en cas de ràfegues de vent.

A les 10:00  l’Ajuntament ha desactivat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta que havia activat dijous al matí, davant la millora de les condicions metereològiques. Durant el temporal de mar al front marítim de Barcelona s’han registrat onades de fins a cinc metres. Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments que tanquin els espigons i ha demanat a la ciutadania que eviti els llocs de més perill.