La primera secció d’arts escèniques al betevé directe coincideix amb l’inici de la temporada teatral a Barcelona. El periodista cultural i col·laborador del programa Nil Martín López ens posa al dia de tota l’actualitat en teatre, dansa, circ i qualsevol disciplina relacionada amb els escenaris de la ciutat. I ens avança algunes de les estrenes o reposicions més destacades de la cartellera. 

Tria de recomanacions

El primer muntatge que proposa Nil Martín és un dels grans èxits del Grec d’aquest estiu passat, que ara es reposa i està a punt de tornar a exhaurir entrades. Al Teatre La Biblioteca, Tots ocells, de Wajdi Mouawad. Un text de l’autor canadenc-libanès que ens explica una història fictícia, però que ens parla d’una tragèdia molt real. 

La segona obra, sense ser una gran tragèdia d’abast internacional, és un drama més íntim, de parella. Es tracta de Les mans, un text de Llàtzer Garcia amb direcció de Sílvia Munt que podem veure fins a aquest 22 de setembre a La Villarroel. Un espectacle que ha rebut molt bones crítiques.

Nil Martín segueix amb una altra història que aborda el tema de la salut mental des d’un punt de vista singular. Un documental teatral musical sobre la vida i l’entorn del músic underground Camil Clot. Em dic Josep, de Marc de la Varga, fins al 30 de setembre a la Sala Flyhard. 

I, per acabar, dues recomanacions de dansa. D’una banda, el nou projecte de la coreògrafa Paloma Muñoz, que enguany està acompanyada pel programa de suport a la creació CÈL·LULA del Mercat de les Flors. Del 3 al 6 d’octubre, estrena La Quijá al Mercat de les Flors.

L’altra proposta és el treball de Marcos Morau, coreògraf de La Veronal. L’any passat va posar-se al capdavant del Ballet Nacional d’Espanya per crear un gran espectacle. El resultat és Afanador, que es pot veure del 12 al 17 d’octubre al Gran Teatre del Liceu