El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha avançat al programa ‘bàsics’, de betevé, que ha signat en contra dels indults als líders independentistes presos per l’1-O. “Haig de fer el que la meva consciència em dicta”, ha dit el líder popular a l’Ajuntament. Bou assegura que no se sent còmode amb la recollida de signatures presencials perquè això pot “perjudicar” la imatge del partit a Catalunya, però hi ha participat telemàticament. “Diuen que ho tornaran a fer, i això pot comportar un descrèdit a la nació i sobretot a Europa“, ha dit Bou.

Josep Bou, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

“Que facin el favor d’entendre el que van fer. No va passar res, però podia passar de tot“, ha advertit Bou sobre el clima de mobilitzacions que es va produir arran del referèndum de l’1-O i de l’actuació policial als col·legis. Tot i que el debat sobre la concessió dels indults s’ha intensificat les darreres setmanes, Bou recorda que el Tribunal Suprem i la fiscalia també han de dir-hi la seva. Recorda que, fins ara, la justícia espanyola ha dit que “no hi ha motius de justícia i d’equitat”.

Tot i mostrar-se contrari a la concessió dels indults per part del Govern espanyol, Josep Bou creu que l’acte de “propaganda” per recollir signatures pot comportar que el PP “quedi de nou com a anticatalà”. “Jo, anticatalà? Antinacionalista, si vols!”, ha exclamat. Tanmateix, ha dit que no participarà ni en la protesta prevista aquest divendres a Barcelona davant de la Delegació del Govern ni en la manifestació de diumenge a la plaça de Colón de Madrid, en la qual hi haurà representants tant dels populars com de Vox i Ciutadans.