La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, assegura que Barcelona “és un despropòsit” després de les darreres actuacions d’urbanisme tàctic fetes pel govern de Barcelona per reduir l’espai per al cotxe privat. “A Colau li agrada el caos”, ha dit la líder taronja a l’Ajuntament. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Guilarte creu que entre els barcelonins hi ha consens que Barcelona està “més bruta, degradada, insegura i incívica” des que Ada Colau és alcaldessa.

Sobre l’urbanisme tàctic (al qual s’ha referit com a “desurbanisme tàctic”), Luz Guilarte ha acusat comuns i socialistes de crear “ciutadans de primera i de segona”. “La gent continuarà anant en cotxe i moto perquè no té privilegis com la senyora Sanz, que pot gaudir d’un iot“, ha dit.

Luz Guilarte, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Per això, la líder de Cs ha tornat a demanar al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que abandoni el govern de Barcelona: “Si li quedés una mica de dignitat i respecte per la ciutat, hauria d’haver sortit del govern“. Guilarte acusa el socialista d’estar més interessat en “la seva cadira que en el benestar i la qualitat dels barcelonins”. En aquest sentit, li ha estès la mà per aconseguir una alternativa al govern actual: “Potser seríem capaços de trobar solucions amb altres partits”.

Guilarte qüestiona el distanciament d’ERC amb Colau

Luz Guilarte ha qüestionat el distanciament anunciat d’ERC amb el govern d’Ada Colau. L’executiu municipal i els republicans ja han iniciat les negociacions per aprovar el pressupost del 2022, mentre que Cs està convocat per parlar-ne a finals d’octubre. “A qui han escollit primer per parlar d’això? A ERC”, ha dit la líder taronja. Assegura que aquesta major distància d’Ernest Maragall amb comuns i socialistes és “pur electoralisme” abans dels comicis del 2023. “Ara faran cinc minuts d’oposició i es barallaran perquè tenim eleccions en un any i mig?”, s’ha preguntat Guilarte.

Per això, la líder taronja considera que el govern de Colau i Collboni no compta amb Cs per aprovar els comptes. Si bé es mostra oberta a negociar-los, Luz Guilarte posa com a línia vermella una baixada general dels impostos.

Cs vol deixar la policia a la via Laietana

Sobre el futur de la prefectura de la Policia Nacional de la via Laietana, Guilarte aposta per mantenir l’ús actual de l’edifici i rebutja que l’espai es converteixi en un punt de memòria històrica per les tortures que s’hi van produir durant el franquisme. La líder de Cs acusa comuns, socialistes i independentistes d'”utilitzar el passat per fer política” en comptes de mirar cap al futur. “S’ha de parlar de tota la memòria, no només d’una part”, ha conclòs.