ronda Sant Antoni

La líder de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, ha denunciat degradació i problemes d’incivisme a la ronda de Sant Antoni. En una visita a la zona, ha dit que la transformació d’aquesta via quan es va treure el mercat provisional de Sant Antoni “és un nyap” que es va fer “d’esquena als veïns” i que genera problemes de mobilitat. Per això, ha reclamat al govern municipal actuacions urgents per revertir la situació.

En comptes de tenir un espai pacificat per als veïns, tenim un espai que s’ha guanyat per a l’incivisme, per a la brutícia i perquè hi hagi més problemes de mobilitat
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Cs

Luz Guilarte ha aprofitat la visita a la ronda de Sant Antoni per denunciar que a la zona hi ha també “tràfic de drogues i un punt de venda ambulant del ‘mercat de la misèria'”. També ha assegurat que als comerciants d’aquesta via els han caigut les vendes.

Millores previstes el 2022

Al maig, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar millores a la ronda de Sant Antoni entre els carrers del Comte d’Urgell i Casanova per consolidar-la com un espai pacificat. Les obres han de començar el febrer del 2022 i duraran tres mesos, amb una inversió de 750.000 €. El projecte preveu millorar l’accessibilitat de la llosa central i posar-hi més verd, mobiliari urbà i zones de joc. Les millores arriben després de les queixes que veïns i comerciants van fer quan la via es va recuperar com a espai públic amb la inauguració del mercat.