(ACN / Redacció ) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) que aprovarà el seu executiu aquest dijous (i que després haurà de negociar amb els grups al Congrés) incorporen un “bo cultural jove” similar als de França i Itàlia. L’anunci l’ha fet des d’Eslovènia, on participa en la cimera entre la Unió Europea i els països dels Balcans.

Consistirà en una ajuda directa de 400 euros als joves que compleixin 18 anys per a la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa. Segons Sánchez, amb aquesta iniciativa el Govern espanyol busca “seguir protegint els joves” i donar “mes ajudes per a l’emancipació”. A més, ha afegit, la mesura permetrà “donar un cop de mà” a la indústria cultural “acostant encara més” els joves als escenaris i a la lectura. Es calcula que se’n podran beneficiar més 470.000 persones.

Ajudes de 250 euros per pagar el lloguer

Precisament, aquesta mateixa setmana el president del Govern espanyol també ha anunciat ajudes directes als joves per pagar el lloguer. Consistirà en 250 euros mensuals que podran sol·licitar les persones d’entre 18 i 35 anys. Podran accedir-hi joves que tinguin uns ingressos anuals inferiors a 23.725 euros i l’ajuda serà per als pròxims dos anys.