“Ni socis, ni preferents”. Coincidint amb l’equador del mandat, Ernest Maragall ha anunciat que ERC farà “un punt i a part” en les relacions amb el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni prenent més distància. “Apareixerem sistemàticament com l’alternativa a Barcelona, augmentarem l’exigència i farem més explícita la distància”, ha afirmat Maragall, que no ha volgut obrir el meló de qui serà el candidat d’ERC el 2023: “Segueixo compromès i apassionat, no he deixat d’estar-ho mai”.

La voluntat de Maragall de marcar distàncies amb Colau ha coincidit el dia en què l’alcaldessa i el president Pere Aragonès han exhibit bona sintonia i entesa al Palau de la Generalitat. “Em congratulo de la bona relació institucional”, ha valorat sobre la trobada a Palau. El líder municipal d’ERC ha dit que estan “convençuts i orgullosos” del que han fet aquests dos primers anys de mandat a l’Ajuntament, en què han aprovat els pressupostos del 2020 i 2021, han pactat inversions als districtes i la reactivació del 22@.

Ni socis, ni preferents. Hem estat uns guanyadors exclosos, però hem impulsat la millor governació com a socis de la ciutat
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

El líder dels republicans a l’Ajuntament ha acusat Barcelona en Comú de dedicar-se al “màrqueting polític” i al PSC li ha recriminat la “dependència” amb l’Estat. “Aquest govern no genera complicitats amb la ciutadania”, ha lamentat Maragall, que ha enumerat temes pendents de l’executiu municipal, com ara la reforma de la Rambla, la compra del Gimnàs Social Sant Pau i altres edificis singulars, la taxa per al comerç electrònic, els usos de la Prefectura de la via Laietana o millores als Serveis Socials.