Estufes provisionals a l'Escola Bressol Sant Medir de Gràcia

L’Escola Bressol Sant Medir, a la Vila de Gràcia, té des d’aquest dilluns estufes provisionals per escalfar les aules dels infants. Han arribat “in extremis”, coincidint amb un descens de la temperatura a Barcelona, i després de queixes reiterades de les famílies perquè la climatització d’aquesta llar d’infants municipal no funciona des del mes de maig. “La direcció de l’escola i l’AFA no hem parat d’insistir perquè ho arreglin, però les administracions s’han anat passant la pilota fins avui“, ha explicat Clara Narvion, membre de l’associació de famílies d’alumnes (AFA), al ‘bàsics’.

L’escola bressol va demanar portar els infants abrigats i amb mantes

Aquest cap de setmana i en vista de l’arribada del fred, l’escola va enviar un correu electrònic a les famílies per demanar-los portar els infants abrigats: “Hem portat els infants amb més capes i una manta per por que es congelin de fred. Heu de tenir en compte que a la llar d’infants juguen, mengen, dormen”, ha recordat Narvion. Les famílies tenen por que els bebès quedin “desprotegits” davant del fred.

Estufes penjades a la paret, una solució provisional “perillosa”

La solució que ha arribat aquest dilluns, però, no convenç les famílies. Han instal·lat estufes a les tres estances, adossades a les parets i connectades a l’electricitat. En una de les fotografies que ha facilitat l’AFA, es pot veure un radiador penjat de la paret, amb el cable del corrent tocant a un canviador: “Ens sembla superperillós, els infants de fins a tres anys no paren quiets i si veuen cables o endolls poden estirar-los“. També consideren que aquest sistema provisional no servirà per escalfar bé les aules i per això exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona que arregli definitivament el sistema de climatització.

L’Ajuntament afirma que el sistema es canviarà en els propers dies

Des des de l’Ajuntament asseguren que el sistema de calefacció s’ha espatllat i que no es pot reparar. Per això, cal canviar l’aparell. Afirmen que l’IMEB ha prioritzat aquesta actuació i que ja s’han iniciat els tràmits necessaris de contractació per poder-ho fer en els propers dies. Mentrestant, diuen, es va demanar al Consorci d’Educació que facilités uns calefactors per solucionar la urgència d’aquests dies.