Els veïns del número 115 del carrer de la Ciutat de Granada fa nou anys que pateixen filtracions al pàrquing de la finca. Els problemes van començar un any després d’estrenar els pisos, a la planta -1, però amb el temps el problema s’ha estès a les dues plantes inferiors. Els afectats denuncien que les places estan inundades diàriament i asseguren que no poden fer servir els trasters perquè s’hi fa malbé tot.

Els veïns creuen que les filtracions estan causades per les aigües freàtiques i reconeixen que, en espera que la promotora dels habitatges se’n faci càrrec, paguen ells mateixos les neteges rutinàries.

Impossible comprar-se un cotxe elèctric

Laura Serra aparca a la planta -1 i va ser una de les primeres a adonar-se que s’hi filtrava aigua, ara fa nou anys. Explica que amb els anys la situació ha anat a més: “Molts veïns tenen el cubell i el pal de fregar a la seva plaça per passar-lo abans d’aparcar i, fins i tot, hi ha qui vol comprar-se un cotxe elèctric i no pot perquè no hi pot col·locar un endoll”, reconeix.

Els més afectats són els veïns que aparquen a la planta -2. Juanjo Calvo es queixa que ha hagut de llençar bona part de les coses que tenia guardades al traster, com les joguines de la seva filla i ampolles de vi. Altres veïns opten per deixar les capses fora del traster o directament a casa.

Amb por d’agafar l’ascensor

Una altra de les afectades, Sandra Gutiérrez, reconeix que a la planta -2 les inundacions són constants i sovint arriben a la porta de l’ascensor. És per això que molts usuaris del pàrquing no el fan servir mai, perquè tenen por de sortir-ne i relliscar o, fins i tot, que s’espatlli.

Una problemàtica que està als jutjats

La situació està als jutjats. Els veïns van aconseguir una sentència favorable el 2019, a la qual ha tingut accés betevé, que estimava parcialment les demandes dels veïns i obligava la promotora del bloc, Llar Unió Catalonia, de la UGT, a arreglar part dels desperfectes que recull l’informe del pèrit judicial.

Arribats a aquest punt, però, les converses entre la promotora i els veïns estan encallades. La comunitat de propietaris ha passat diversos pressupostos a la cooperativa d’habitatges de la UGT però, segons l’advocada de Llar Unió Catalonia, aquests informes superen els punts a reformar que determina el pèrit. Els veïns asseguren que els problemes han augmentat perquè no s’hi ha fet res en molts anys i ara demanen que se solucioni la situació completament.