El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha compromès a mantenir blindada la coalició amb els comuns fins al 2023, malgrat les diferències entre els socis de govern en qüestions com l’ampliació de l’aeroport del Prat o el projecte de l’Hermitage a la nova bocana del port. “Som un partit de govern, i quan els electors voten la nostra opció voten un partit que és de govern i té l’estabilitat política en l’ADN“, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Malgrat les discrepàncies en algunes qüestions de ciutat, Collboni confia que no hi hagi més desacords amb Barcelona en Comú en el que resta de mandat i recorda que fins ara tant els comuns com els socialistes han fet un “gran esforç intern” per “dialogar i consensuar posicions” en alguns temes. “Som projectes de la mateixa òrbita política, però som partits diferents amb trajectòries diferents”, ha dit.

Jaume Collboni, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

ERC continua sent el soci preferit del govern

En aquest sentit, ha descartat que les diferències amb els comuns formin part d’una estratègia del PSC pensant en els comicis municipals del 2023. Ho ha dit després que, en un acte aquest dilluns al Carmel, Collboni hagi aparegut amb el lema “La Barcelona del sí”, com si fos un missatge electoral. “No estem en precampanya ni en tenim la voluntat”. De fet, confia que el govern municipal actual continuï tenint ERC com a soci preferent per arribar a grans acords com el del pressupost, tot i la voluntat dels republicans de marcar distàncies amb l’executiu municipal.

Sobre les aspiracions a repetir com a candidat del PSC a les eleccions del 2023, Collboni ha dit sentir-se “amb la capacitat, la convicció, l’experiència i la il·lusió” per repetir la carrera electoral i tornar a intentar ser alcalde de Barcelona. De fet, s’ha mostrat convençut que ho pot aconseguir. “És molt important sentir-se alcalde per ser-ho”, ha conclòs.

Suport als indults per “desjudicialitzar” el conflicte

El tinent d’alcalde s’ha mostrat partidari de l’indult als líders independentistes condemnats per l’1-O com a mecanisme per “desjudicialitzar el conflicte polític” i “restablir el marc de convivència institucional”. “És l’hora del coratge polític”, ha dit el socialista, qui assegura que el context del referèndum es va gestionar “molt malament” per part de les autoritats polítiques i que ara hi ha una “gran oportunitat” per contribuir a la solució.

Tanamteix, ha lamentat que hi hagi partits com el PP que estiguin recollint signatures contra la concessió dels indults. “No m’estranya que la dreta utilitzi els mateixos mecanismes que amb l’Estatut de Catalunya del 2006“, ha dit Collboni, que lamenta que tant el PP com sobretot Ciutadans participin en la manifestació prevista contra els indults i repetir la imatge de “les tres dretes de Colom”.