El barri del Clot de Barcelona està considerat un dels 40 millors barris del món. Així ho determina un nou rànquing de la revista ‘Time Out’, que ha sondejat més de 12.000 lectors de tot el món. El Clot ocupa la posició número 29 i se li reconeix, per exemple, l’oferta d’oci o la vida cultural.

Adrià Catasús, de l’AV El Clot, creu que rànquings com aquest que han posicionat Gràcia, Sants o el Poblenou, ja han creat parcs temàtics. Per això, considera que “notícies com aquesta són creadores de problemes com més turisme i més negocis que no ajuden a la vida comunitària, això que valora tant l’article”. I afirma que “ens preocupen les conseqüències”.

A l’article del Time Out s’hi destaquen els carrers per a vianants i el parc del Clot. La revista també en destaca el mercat, un dels més antics de Barcelona. Un altre punt fort és el comerç de barri, que resisteix, com la pastisseria La Palma, que l’any passat va fer 100 anys. També, hi apareix la Gran Clariana de les Glòries, un nou gran espai verd.

Segons les últimes dades de l’Incasòl, el preu mitjà del lloguer al barri són 1.030 euros, una mica per sota del preu mitjà a la ciutat, que són 1.123 euros. Però, com diuen els veïns, els lloguers també s’estan disparant.