Les línies 24 i 92 d’autobús són de les que més turisme absorbeixen ja que uneixen diversos punts d’interès turístic, com el Parc Güell i el Recinte Modernista de Sant Pau, en el cas del 92, o el mateix Parc Güell i el passeig de Gràcia, en el cas del 24. Els veïns dels barris que travessen es queixen que, sovint, van tan plens de turistes que gairebé no s’hi cap. No és estrany, diuen, que no obrin portes i passin de llarg de les parades. Al Carmel la indignació veïnal és general ja que l’autobús és, per a molts, l’única manera de pujar i baixar del barri.

“L’altre dia vaig tardar una hora a poder pujar a l’autobús”, explica una veïna del Carmel. “Anaven tan plens de turistes que vaig haver de deixar passar-ne dos i la freqüència de pas no és gaire alta”, afegeix indignada. Mentre espera pacient l’autobús a la carretera del Carmel, un altre veí reclama a l’Ajuntament que n’augmenti la freqüència de pas per evitar la saturació dels vehicles, mentre que un tercer es pregunta si podria existir un autobús per a turistes i un altre per a veïns, “ja que som els que paguem els impostos”.

Són algunes de les queixes que ha pogut recollir betevé entre un veïnat que, en general, coincideix a assenyalar que les línies 24 i 92 d’autobús estan excessivament saturades pel turisme. Molts consideren que els seu recorregut ha estat dissenyat pensant a satisfer les necessitats dels turistes i no pas les dels ciutadans.

Fins i tot, expliquen els veïns, és habitual veure guies turístics que fan servir els autobusos per moure grups nombrosos de turistes d’un punt a un altre de la ciutat. “De cop i volta pugen un grup de 15 o 20 turistes amb auriculars i un guia que els va explicant coses”, denuncia un veí.