Trobar un pis o una habitació de lloguer a Barcelona la tardor de 2022 és una tasca gairebé impossible per l’increment de demanda i la poca oferta i pels requisits que es demanen. A vegades el procés es converteix en un autèntic càsting de llogaters. Un exemple extrem d’això —que inclou un punt d’humor— és el de Max Enric, que ha elaborat un currículum per trobar on viure i que està difonent a les xarxes socials.

“Quan vaig a veure un pis sento que m’estan interrogant, com si fos una entrevista de feina. Amb el CV trenco el gel però també és tota una declaració d’intencions”, ha explicat Enric. No és la primera vegada que s’enfronta a un procés de cerca d’habitatge, i amb només una setmana ja s’ha trobat “amb tota mena de preguntes”.

El currículum inclou una petita presentació inicial. “Busco pis a Barcelona per una temporada curta. Tinc clar que la base de la bona convivència és la comunicació. Soc més de matins però em costa matinar massa”.

Anar a les visites dels pisos de lloguer amb el CV va bé per començar conversa amb el propietari, ha explicat el Max, tot i que l’objectiu és “fer evident els problemes de tota una generació”.

Al CV hi inclou l’historial dels llocs on ha viscut. Des de la casa unifamiliar dels seus pares a Sant Cugat amb habitació compartida amb el seu germà. Fins a un segon pis amb balcó a Drassanes. I a l’apartat d’aptituds hi destaca la cuina, en concret, la llista de plats que més bé li surten, que inclou crema de verdures i carn arrebossada. També explica les capacitats en neteja i, en l’apartat de confort, diu: “Aficionat als arbres, sentit aràcnid, molt resolutiu i tinc un trepant”. El currículum acaba amb el seu nivell de conversa a l’ascensor (baixa), emplenar la nevera (alta) i penjar quadres (mig). I acaba amb unes referències.

Comparteix a: