Atac a una seu dels Serveis Socials

Pressió pel paper que tenen els treballadors dels Serveis Socials en els desnonaments de famílies. Cinc seus de l’Ajuntament han rebut en les darreres setmanes pintades a les façanes, trencaments de vidres i llançament de pintura. “O amb nosaltres, o contra nosaltres”, es podia llegir en un dels grafits escrits a la vorera de davant del Centre de Serveis Socials de les Corts que va aparèixer a principis d’aquesta setmana.

Pintada a la vorera de la seu de Serveis Socials de les Corts

Aquest dijous a la nit també s’ha vandalitzat el Centre de Serveis Socials Camp d’en Grassot – Gràcia Nova, on algú ha trencat els vidres de les finestres i ha escrit a la façana “Hem vingut sense cita” i “Ja no aguantem més”. A la seu de Porta-Vilapicina i Torre Llobeta també hi ha hagut trencadissa dels vidres de la porta i a la de Cotxeres de Sants, una pintada en referència al desnonament de quatre famílies del carrer de Gayarre.

En el cas del centre de les Corts, una plataforma en defensa del dret a l’habitatge del barri va publicar aquest dimarts un vídeo a les xarxes socials en què reivindicava l’acció.

Els treballadors lamenten estar en el punt de mira

L’educador social Miquel Rubio defensa que els treballadors de Serveis Socials “no som el problema” i recorda que “no volem estar en els desnonaments”. Una afirmació que comparteix la treballadora social Maria José Ruiz, qui atribueix els atacs, en part, a “un desconeixement de la tasca de Serveis Socials”.

“No acceptarem que ens facin servir d’excusa per executar un desnonament”

TAULA COMPLETA

La presència dels Serveis Socials en el moment de desnonar una família es remunta a un acord del 2013 entre l’Ajuntament, Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia i el Col·legi d’Advocats. En la legislatura anterior, l’Ajuntament es va comprometre que els Serveis Socials no assistissin més als desnonaments per acompanyar la comitiva judicial, però la realitat és que encara hi assisteixen en algunes ocasions.

El protocol incomoda a l’Ajuntament, però també al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha manifestat en ocasions que les comitives judicials tenen problemes per executar les ordres de desnonament.