La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que el govern municipal vol deixar sense sentit el protocol que obliga els Serveis Socials a acompanyar la comitiva judicial en els desnonaments. Precisament, aquest dimarts, un centenar de treballadors dels Serveis Socials de Barcelona s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament per reclamar canvis en aquest protocol.

Ortiz ha dit que ja ha abordat aquesta qüestió amb la jutgessa degana de Barcelona i que ha demanat una reunió amb la consellera de Justícia. “Els treballadors socials estan per prevenir els desnonaments o per trobar solucions després, però no per acompanyar a una comitiva judicial”, ha afirmat la tinenta d’alcalde, que ha apuntat que el protocol en qüestió “desvirtua” la feina dels treballadors dels Serveis Socials.

Aquest protocol sobre els desnonaments es va acordar el 2013 entre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Conselleria de Justícia, el Col·legi d’Advocats de Barcelona i el de Procuradors.

No volen ser “còmplices” del desnonament

De fet, segons ha explicat la portaveu de CCOO a l’Institut Municipal de Serveis Socials, Victòria Garcia, els treballadors han elaborat una proposta alternativa que planteja “un circuit per ajudar les famílies abans, durant i després del desnonament”, sense haver d’anar al llançament hipotecari. En aquest sentit, Garcia ha afegit que “els treballadors no volem ser còmplices de la comitiva judicial”.

Durant la comissió de Drets Socials que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Ajuntament, el centenar de treballadors socials han traslladat la protesta dins de la sala. Hi han mostrat pancartes contràries a la seva assistència a la comitiva judicial i han cridat consignes a Laia Ortiz, visiblement incòmoda amb la situació.