L’atropellament mortal d’una dona a la Rambla ha commogut els veïns i els comerciants del passeig, que lamenten el tràgic succés i reclamen solucions. Un autobús de TMB la va envestir i des d‘Amics de la Rambla qüestionen que sigui necessari que els combois hi circulin. “És il·lògic que a la Rambla, al cor de Ciutat Vella, un lloc per passejar-hi, hi continuem tenint busos de 10 o 18 metres”, critica Fermín Villar, president de l’entitat.

Villar assegura que la via ja té tres parades de metro i que els autobusos només els utilitzen els turistes, no pas el veïnat. “Sempre hem dit que volem un bus petit elèctric perquè els veïns que vulguin anar a l’Hospital del Mar o al Clínic no es quedin sense servei públic”, explica. Els paradistes del tronc central de la Rambla afegeixen que la circulació per calçada és complicada perquè els vianants creuen sense mirar i fora de la zona habilitada.

“S’han prioritzat altres eixos sense consens”

Amics de la Rambla no vol autobusos al passeig, tampoc quan la reforma estigui feta. “Sempre hem reclamat la màxima pacificació de trànsit. Sabem que no pot ser total perquè el Raval quedaria escanyat”, diu Villar. Retreu a l’Ajuntament que hagi prioritzat pacificar eixos “on no hi havia consens”, en referència al Consell de Cent. “Comerciants, veïns… Tothom entén que la Rambla ha de ser només per passejar-hi”, sentencia.