Les Festes de la Mercè 2023 han tancat amb sensació agredolça i l’ambient de gresca i eufòria s’ha mesclat amb aldarulls, batusses i detinguts. La pitjor nit va ser la segona, la de dissabte a diumenge, quan va haver-hi sis apunyalaments a la zona del Bogatell i el Poblenou. El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, atribueix aquesta “cultura de la navalla” a un problema educatiu.

“Per què una persona ha de sortir de festa amb una navalla a la butxaca? Per què hi ha un sector de la població que surt armat de casa? S’ha de fer una reflexió de tipus social“, ha sentenciat Batlle en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Admet que Barcelona és un municipi d’èxit i que l’ús de navalles n’és una conseqüència, com també passa a “totes les ciutats del país”. Tot i això, matisa: “És una activitat molt marginal”.

Batlle defensa que apunyalaments i detinguts no taquen el balanç global de les Festes de la Mercè, i expressa tranquil·litat perquè “hi ha un amplíssim comportament cívic i un rebuig a aquest tipus de comportaments a l’espai públic”. El titular de Seguretat a l’Ajuntament ha explicat a ‘bàsics’ que s’ha augmentat l’activitat policial aquests dies i que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana es troben en un bon moment de col·laboració.