encesa llums nadal 2022

L’encesa de Nadal del 2023 es farà al passeig de Gràcia. L’acte que donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal s’allunya aquest any dels eixos comercials de barri i es trasllada a una de les vies comercials més icòniques de la ciutat, el passeig de Gràcia. Fonts municipals han confirmat a betevé la notícia que ha avançat el diari ‘El Periódico’. L’encesa es farà el 23 de novembre, un dia abans del Black Friday, amb un acte encara per concretar al passeig de Gràcia, que servirà també per homenatjar els 200 anys d’aquesta cèntrica via.

“L’acte d’encesa torna al centre de la ciutat”

La tria d’aquesta ubicació respon també al fet que “l’Ajuntament considera la il·luminació nadalenca una eina essencial per potenciar l’activitat comercial durant les festes”. L’acte d’encesa s’interpreta com “el primer gran acte de celebració de tota la proposta cultural nadalenca”. L’any passat l’encesa es va fer a Nou Barris, “com a resposta a la voluntat de descentralitzar les activitats nadalenques”. L’actual govern defensa que aquesta descentralització es mantindrà amb programes culturals als districtes, però “tornant al centre l’acte d’encesa per celebrar els 200 anys del passeig de Gràcia”. Un eix que històricament llueix els enllumenats més emblemàtics.

De moment, no han transcendit detalls de l’acte d’encesa però fonts municipals sí que confirmen que es donarà continuïtat al model implantat fa dos anys, en què l’enllumenat “vol ser una icona de la ciutat, on la decoració es fa en col·laboració amb les entitats representatives del comerç i les entitats de professionals de disseny”.