Una de les cites musicals ja de referència a l’octubre és el festival Primavera Club, que se celebra tant a Barcelona com a Madrid. La sala Apolo i també el Centre Cívic Albareda són les seus a Barcelona dels concerts del Primavera Club que, si bé en els inicis combinava grans caps de cartell i projectes més nous, els darrers anys s’ha consolidat com un gran aparador de propostes emergents internacionals i estatals.

Programació del Primavera Club 2018 (la tria de l’Àrtic):

  • Serpentwithfeet
    Sala Apolo. Dissabte 27 d’octubre a les 21.45

Aquest artista és una de les grans sorpreses del neo soul recent. Establert a Brooklyn, Serpentwithfeet ha publicat un primer disc, ‘Soil’, molt aclamat perquè és pioner en l’actualització del gòspel i la música evangèlica afroamericana. Ha introduït sonoritats del neo soul, bases electròniques subtils (Clams Casino), acompanyades d’aquesta veu privilegiada de tall clàssic, gairebé operístic. Alhora, el seu objectiu és revolucionari: és un treball d’oberta identitat queer, amb el qual vol crear un folklore futurista fet des del cor. Poètic, dramàtic i musicalment molt ric i interessant.

  • Tirzah
    Sala Apolo. Divendres 26 d’octubre a les 23.30 h

Presenta un dels discos d’R&B que més ha captivat a la crítica i públic aquest any. Se la considera una artista emergent, tot i que ja havia publicat referències prèvies fa uns anys, però sense voler fer gaire soroll ni concedir entrevistes a mitjans. Tirzah havia esquivat la promoció dels treballs anteriors, tot i haver col·laborat amb artistes com Tricky i Mica Levi (Micachu), però ara ha canviat d’opinió. De nou acompanyada per la seva amiga, l’excel·lent Mica Levi, han coproduït un disc perfectament imperfecte: capgira estructures, hi ha interrupcions, talls de ritme, veus desenfocades i tota mena d’experiments melòdics que fan d’aquest un treball exquisit d’R&B, grime, electrònica d’avantguarda i dreampop.

  • Buzzy Lee
    La [2] Apolo. Diumenge 28 d’octubre a les 19.30 h

Aquesta artista també comparteix textures de pop somiador i molt bones amistats en la seva proposta. Un dels seus millors amics és Nicolas Jaar i l’ha ajudada amb la producció del seu primer EP. Justament amb Nicolas Jaar ja havien format un projecte conjunt. Van crear un duet de pop electrònic, que es deia Just Friends, amb el qual van publicar un EP i també havia tingut un grup de cançó folk amb el seu germà, però amb Buzzy Lee ara estrena aquest projecte, que considera el més personal. Ha publicat ‘Facepaint’ fa pocs mesos: cançons de pop sofisticat amb sintetitzadors, aura misteriosa, electrònica downtempo i una veu dolça i reverberant. Com a detall simpàtic: Buzzy Lee és el nom artístic de Sasha Spielberg, filla de Steven Spielberg.

Tota la programació dia a dia del Primavera Club Barcelona, aquí.