Niño de Elche acaba de presentar el seu darrer disc, ‘Colombiana’. Un àlbum que parteix de la idea dels “cantes de ida y vuelta” (el conjunt de pals del flamenc originats a partir de la música llatinoamericana) i amb aquesta idea Niño de Elche fa el mateix viatge que van fer el sucre, el cafè, el rom però, també, la cocaïna, l’ayahuasca o els esclavistes. Als anys 20, Antonio Chacón anunciava caramels amb cocaïna per poder cantar sense problemes. Aquesta fusió de flamenc i caramels de cocaïna ha inspirat el cantant, que ha fet una recerca sobre la música i tot allò que ha viatjat entre els dos continents.

‘Antología del cante flamenco heterodoxo’

Només han passat quatre anys des que Niño de Elche va passar de ser un autèntic desconegut per la majoria a convertir-se en un dels “excantants de flamenc”, com diria ell, més conegut de l’estat. La seva ‘Antología del cante flamenco heterodoxo’ (2018) va desafiar el flamenc i el va col·locar al tablao de l’avantguarda i el risc.

Meridian Brothers

Per aquest disc, Niño de Elche ha comptat amb un company de viatge de “ida y vuelta”, Eblis Álvarez, de Meridian Brothers. El grup de Colòmbia explora la música llatinoamericana com la salsa, el boogaloo o la tropicalia amb una barreja de pop i elements psicodèlics.