Arturo Fernández

Arturo Fernández ha mort aquest dijous a l’edat de 90 anys. Estava ingressat en un hospital de Madrid a causa del seu delicat estat de salut. Fernández no ha pogut superar el postoperatori de la intervenció d’estómac a què es va sotmetre d’urgència el 2 d’abril. L’actor asturià ja havia cancel·lat algunes funcions de l’obra ‘Alta seducción’, que interpretava juntament amb l’actriu Carmen del Valle i amb què estava de gira per Espanya.

Feia més de 70 anys que Arturo Fernández es dedicava a la interpretació, tant al cinema com al teatre, i també a la televisió. Les seves primeres pel·lícules com a protagonista van ser ‘Distrito Quinto’ (1957), ‘Un vaso de whisky’ (1958) i ‘Las chicas de la Cruz Roja’, on va fer el paper de galà, un dels més recurrents al llarg de la seva carrera. També es va fer especialment conegut per la seva interpretació a ‘La tonta del bote’ (1970), juntament amb Lina Morgan.

Arturo Fernández

Del seu pas per la televisió destaca la seva interpretació a la sèrie ‘La casa de los líos’ (1996-2000), on es va fer popular el seu “chatín”.

L’entrevista amb Carles Flavià a ‘Jo què sé!’

Arturo Fernández va actuar moltes vegades a Barcelona. Una de les obres que va interpretar a la ciutat va ser la comèdia ‘Los hombres nunca mienten’, l’any 2012, al Teatre Apolo, en una estada a la ciutat que  Carles Flavià va aprofitar per entrevistar-lo al programa de betevé ‘Jo què sé!’. Flavià i Fernández van reflexionar al voltant de la infidelitat. “Les banyes de cintura cap avall no s’han d’explicar. El problema són els de cintura cap amunt; aquests són el gran problema, perquè aquests fan patir”, assegurava l’actor.