El raper saragossà Kase.O va començar a escriure lletres amb només 13 anys, influenciat pel seu germà gran, en una d’aquelles grans ocasions en què el pes de la família en l’educació té resultats positius. Músic autodidacte, com molts de la seva generació, a finals dels 90 va treure el seu primer LP amb ‘Violadores del verso’, el grup que va revolucionar el hip-hop estatal i es va convertir en la punta de llança d’un moviment urbà i musical que ressona amb força. Tot això és el passat de Kase.O. El present és una carrera en solitari amb cançons com ‘Yemen’.

‘El círculo’

Kase.O és llança a la piscina amb el seu primer treball com a solista a ‘El círculo’. Lletres de vacile, d’egotrip, com és habitual en la seva música, es combinen amb altres d’intimistes, en què el saragossà s’obre en canal i explica la depressió que va patir i les inseguretats que arrossega. Amb això, trenca amb la imatge de tipus agressiu i mostra una faceta molt humana que l’ha ajudat a guanyar nou públic.

“El repte era igualar el personatge i la persona. Si tu vas de dur i d’enfadat per la vida no pots somriure en un escenari. Era molt fotut perquè havies de transmetre duresa, i un cop et sinceres, ja pots ser tu mateix: a l’escenari, al carrer, amb els teus pares i amb tot el món.”

El control de total del procés d’elaboració del disc l’ha portat a coproduir-lo amb Gonzalo Lasheras i Rderumba, i també ha compost moltes de les bases de les seves noves cançons.

En concert a Barcelona

El 29 de desembre, Kase.O tancarà una gira de concerts de dos anys que l’ha dut per tot l’estat, l’Amèrica Llatina i fins i tot Londres, en què s’ha constatat que el seu públic ha rebut amb aplaudiments el seu primer treball en solitari.

“Jo tenia certa por als meus fans de tota la vida, els més radicals de tots, que potser esperaries un disc de Violadores del Verso amb aquell so dur i aquelles temàtiques… Però queda clar: hem venut totes les entrades amb mesos d’antel·lació i hem sigut disc d’or en dos mesos.”

A Barcelona ja ha vingut en dues ocasions en només un any i mig: una a la Razzmatazz i l’altra al Sant Jordi Club, i en tots dos casos va esgotar les entrades. El proper concert serà al Palau Sant Jordi, on el seu públic podrà comprovar que els vells rapers no moren mai.