Els 400 cantaires que formen part del ‘Messies’ de Händel participatiu han fet aquest diumenge l’assaig general del concert, l’últim abans de la posada en escena, que serà el 27 de desembre a L’Auditori.

Aquest Nadal, el ‘Messies’ participatiu celebra la seva 24a edició, i en aquesta ocasió el director és Edmond Colomer, que va ser l’encarregat de dirigir el primer ‘Messies’ fa més de dues dècades. Colomer considera que ara l’obra és més coneguda i que per això hi participen més cantaires que en les primeres edicions.

Els cantaires són aficionats i des de fa dos mesos assagen, sobretot, els caps de setmana. Fins ara, acumulen més de 50 hores de pràctica.

Els cantaires s’autoorganitzen després que La Caixa abandonés el projecte

Des de fa 23 anys, l’Obra Social La Caixa impulsava el projecte, però aquest any l’entitat financera va decidir no continuar amb el concert. Aquest fet va provocar malestar entre els més assidus i un grup d’excantaires va decidir crear l’Associació Messies Participatiu Barcelona, encarregada d’organitzar el concert. L’objectiu va ser no deixar perdre un projecte cultural d’aquest nivell a la ciutat, tal com destaca la presidenta de l’associació, Olga Supervia. De fet, Supervia afirma que seguiran organitzant el ‘Messies’ els propers anys i que pensen a ampliar-ho a altres poblacions.